Az elmúlt héten alkotótáborunk volt Szilvásváradon a Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, illetve a szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Óvoda, Alapiskola és Gimnázium diákjainak és pedagógusainak részvételével az Interreg Talented Life Pályázat keretében.

Az öt napos táborban lehetőség nyílt a szabad alkotásra, a sportolásra, zenélésre, éneklésre pedagógus kollégáink és meghívott vendégeink közreműködésével. Emellett a víz és a Biblia témakörében tartott léleképítő alkalmakat iskolalelkészünk, Győri Gábor Dávid.

Dr. Kutnyánszky-Horváth Annamária és Dr. Török Réka irányításával a táborlakók tehetséggondozó és önismeretet fejlesztő foglalkozásokon vehettek részt, utolsó este pedig a Sültü zenekar segítségével megismertük a moldvai hangszereket, a népviseletet, énekeltünk, táncoltunk, a tábortűz mellett mesét hallgattunk.

Volt napsütés, zuhogó eső, vidám kirándulás, rétesevés, éjszakai túra csillagnézéssel, bátorságpróbával; bicajozás, esti röplabdázás, focizás, társasozás, múzeumlátogatás.
Ami azonban a legfontosabb: a számtalan program mellett sok-sok barátot szereztünk, s megtapasztalhattuk, hogy tehetségesek és értékesek vagyunk – ki ebben, ki abban.
A tábort a szilvásváradi református kerektemplomban fejeztük be hálaadással, közös énekléssel.

Iskolánkat a mintegy 30 fős általános iskolai és gimnáziumi tanulócsapat mellett Vicziánné Salla Ildikó intézményvezető, Győri Gábor Dávid iskolalelkész, valamint Bakó Katalin, Csikós Andrea, Kovács Gabriella, Losonczi Bernadett, Pap Erika és Taigiszer Csaba képviselte.
A szepsi csapatot Nagy István intézményvezető, Nagy Gabriella és Ferencz Attila vezette.

Köszönjük a kollégáknak a segítséget, a szülőknek a bizalmat, a gyerekeknek a nagyszerű és együttműködő részvételt, s a számtalan csodás alkotást. Hálásak vagyunk, hogy mindezt megtapasztalhattuk.

Beszámolónk képeit Benkő András, Csikós Andrea, Losonczi Bernadett és Taigiszer Csaba készítette.

A tábor szervezői nevében:
Bakó Katalin (táborvezető)

Videó a táborról: