FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

a 2022-2023. tanévre

Tisztelt Szülők, kedves nyolcadik osztályosok!

A nyolcadik osztályos diákok életében fontos időszak kezdődik, meg kell találniuk az érdeklődési körüknek megfelelő középiskolai képzést tehetségük kibontakoztatására. Ebben az érdekfeszítő útkeresésben szeretnénk segítséget nyújtani Önöknek abban a reményben, hogy felkeltjük érdeklődésüket egyre népszerűbb, szeretett gimnáziumunk iránt.

Ebben az évben a járványügyi készenléti helyzet miatt óralátogatásokat nem tudunk szervezni, de szeretettel várjuk Önöket

Nyílt napi tájékoztatóinkon, amelyeket 2021.10.14-én csütörtökön valamint 2021.11.11-én csütörtökön tartunk 16:00, illetve 17:30-tól a gimnázium épülete melletti Élő kövek templomában. Minden helyünk betelt! Regisztráció nélkül nem tudjuk az érdeklődőket beengedni!!!

Ezen a tájékoztatón részletesen be fogjuk mutatni intézményünk életét, az induló emelt szintű képzéseket, a felvételi eljárás menetét, és igyekszünk megválaszolni a felmerülő kérdéseket is.

A Nyílt napi tájékoztató mellett szeretnénk figyelmüket felhívni a gimnázium honlapján és facebook oldalán található információkra, videofelvételekre és a felvételi részleteiről szóló prezentációra is.

Amennyiben még maradt megválaszolatlan kérdésük, akkor azt szívesen várjuk a felveteli@sztehloiskola.hu címre.

Nyílt napi tájékoztató 2021.- ppt

Gimnáziumunk, ahogy gimnazistáink látják:

Hogyan nyerhetnek felvételt a nyolcadikos osztályos tanulók a gimnáziumba?

A gimnáziumba jelentkező tanulók a központi felvételi eljárás rendjének megfelelően kerülhetnek felvételre.

Honlapunkon igyekszünk minél szélesebb körű tájékoztatást adni céljainkról, programunkról, képzési rendszerünkről, részletezzük a felvételi követelményeket, a pontszámítás módját és az induló képzések jellegzetességeit.

A felvétel során az általános iskolai és a felvételi vizsgán elért eredményeket vesszük figyelembe. A felvételi vizsga valamennyi képzésformánkon két szakaszból áll. A hozzánk felvételiző diákoknak részt kell venniük a központi írásbeli vizsgán és az intézmény szóbeli felvételi vizsgáján.

A központi írásbelin a felvételizőknek matematika és magyar nyelv tantárgyból is meg kell írniuk a feladatlapot.

A központi írásbeli időpontja: 2022. január 22. 10 óra

Az iskola 2022. március 3-án, 4-én és 8-án szóbeli felvételi vizsgát szervez. A szóbeli felvételi vizsga elsősorban nem a tantárgyi ismereteket, hanem az alapvető társadalmi részvételhez szükséges emberi alapkészségeket, az iskolai tanuláshoz szükséges képességeket és a motiváció szintjét vizsgálja, figyelembe véve az életkori sajátosságokat.

A felvételi eredmény számítása a tanuló előző iskolájában elért tanulmányi eredményének

(7. év végi és 8. félévi), a központi írásbeli vizsga eredményének és a szóbeli meghallgatás eredményének összegzése alapján történik. Az evangélikus tanulók és/vagy lelkészi ajánlással, keresztlevéllel, konfirmációs emléklappal rendelkező felvételizők többletpontban részesülnek. A sorrend megállapítása pontegyenlőség esetén hozott pontok, ha ez sem vezet eredményre akkor a központi írásbeli pontok alapján történik.