Könyvtárunk a gimnázium központi részén, az első emeleten található. Az olvasóterem az épület legvilágosabb terme, csodálatos kilátással a parkra. A könyvtár egyik terméből egy hangulatos kis terasz nyílik, mely kora tavasztól késő őszig helyet ad meghitt beszélgetéseknek, háziversenyek utáni ünneplésnek vagy madárdal kísérte olvasásnak.

Közel 15.000 különböző témájú könyvből válogathatsz a könyvtárunkban: nemcsak kötelező olvasmányokat, hanem kortárs irodalmat, némely sikerkönyvet, szakkönyveket, sőt muzeális könyveket is tartalmaz az állományunk. Online katalógusunk segítségével már otthon is rákereshetsz az adott dokumentumra, vagy ellenőrizheted a kölcsönzéseidet. A tankönyveket, munkafüzeteket és gyakorlókat a tankönyvtárban találod. A kölcsönzés és a helyben olvasás mellett számítógéphasználatra is van lehetőséged.

A könyvtár előtti tárlókban havonta megújuló kiállítások kapnak helyet valamint a diákok alkotásai.

Hogyan használhatod a könyvtárat?

  1. Az iskola minden diákja nyitvatartási időben igényelheti az olvasótermi szolgáltatásokat, és kölcsönözhet a könyvtárostanártól.
  2. A könyvtárban enni-innivalót, valamint a kabátokat és táskákat csak a kijelölt helyen lehet elhelyezni.
  3. Az olvasóterem használatának alapszabálya: a kulturált viselkedésmód.
  4. A kölcsönzés módja: egyszerre 5 dokumentumot lehet kölcsönözni 1 hónapos határidővel, vállalva az anyagi kár megtérítését, ha könyv rongálódna vagy elveszne.

A könyvtár nyitvatartási ideje a 2022/2023. tanévben:

Hétfő  8-14 óra
Kedd  9-14 óra
Szerda10-14 óra
Csütörtök10-15 óra
Péntek  8-14 óra

 

Becze Márta, könyvtárostanár, fejlesztő biblioterapeuta

Kötelező és ajánlott olvasmányok:

kotelezo_olvasmanyok_konyvtar