Tájékoztató a központi írásbeli felvételi vizsgáról

2022. 01. 22. szombat 10 óra

 

Tisztelt Szülők, kedves felvételiző nyolcadik osztályosok!

 

Hamarosan elérkezik a központi írásbeli felvételi ideje, ezért szeretnénk tájékoztatni Önöket a vizsga legfontosabb tudnivalóiról.

Az írásbeli felvételi vizsga napján iskolánk kapui 9:20 kor nyílnak meg a diákok előtt. Az érkezés legkésőbbi időpontja 9 óra 45 perc.

A vizsgázók 10 órakor kezdik és 11 óra 45 perckor, illetve időhosszabbítás esetén 12 óra 15 perckor fejezik be a munkát.

Kérjük, hogy a felvételizők hozzanak magukkal személyazonosításra alkalmas fényképes igazolványt (személyi igazolvány, diákigazolvány, útlevél), a könnyebb tájékozódás érdekében a vizsgabehívót, amelyet az általános iskolába küldtünk el, valamint a feladatlapok kitöltéséhez tollat!

Számológépet csak azok a tanulók használhatnak, akik számára azt – szakértői vélemény alapján – intézményünk előzetesen engedélyezte. Kérjük, hogy az érintett tanulók feltétlenül hozzanak magukkal számológépet!

A járványügyi intézkedések értelmében kérjük a felvételiző diákokat, hogy kerüljék a csoportosulást, és a vizsga alatt mindvégig viseljenek az orrot és a szájat eltakaró arcmaszkot! Az épületbe lépés után a kezet fertőtleníteni szükséges.

 

Együttműködésüket köszönjük!

 

Az értékelt feladatlapok megtekintésére 2022. január 28-án, pénteken 8-16 óra között van lehetőség a gimnázium épületében. Felhívjuk figyelmüket, hogy adatvédelmi okokból a feladatlapokat csak a felvételiző és szülője tekintheti meg.

A megtekintés folyamatát és biztonságát elősegítendő, kérjük, hogy a vizsgázó a vizsgadolgozatot laponként fényképezze le, és utána hagyja el a megtekintés helyszínét.

Az értékelő lapokat 2022. február 3-4-én emailben továbbítjuk az általános iskolákba.

Az értékelő lapokat a megtekintés napján kiosztottuk, így azokat az iskolák részére nem küldjük meg emailben!

 

A tanuló hivatalosan igazolt betegség vagy COVID fertőzés, illetve hatósági házi karantén esetén pótnapon (2022. január 27-én vagy 2022. február 4-én 14:00 órától) írhatja meg a felvételit.

A központi írásbeli vizsga második pótnapján kizárólag azon vizsgázók vehetnek részt, akik igazoltan COVID-19 fertőzésben szenvedtek, vagy igazoltan hatósági házi karanténba kerültek, továbbá egyéb rendkívüli, önhibájukon kívül eső elháríthatatlan ok folytán sem a 2022. január 22-i vizsgán, sem a 2022. január 27-i pótnapon nem tudtak megjelenni (30/2021. (XI. 23.) EMMI határozat).

A részvételi igényt a jelentkezőnek kell kérelmezni annál az intézménynél, ahová a jelentkezését eredetileg beadta. A kérelem benyújtási határideje 2022. január 28. 16:00 óra.

Szeretettel várjuk a felvételiző diákokat, sikeres felkészülést és eredményes vizsgát kívánunk!

 

Erős vár a mi Istenünk!

Budapest, 2022.01.10.

 

Vicziánné Salla Ildikó

intézményvezető