2019. szeptember 25. és 28. között négy diákunk vett részt a Student Leadership Conference nevű rendezvényen Németh Krisztina és Reményi Judit vezetésével.

Az ACSI (Keresztény iskolák nemzetközi szövetsége) által minden évben megrendezett konferenciának idén Vajta adott otthont. Az eseményre 260 résztvevő érkezett 11 országból, 23 iskola képviseletében.

Reggel és este plenáris előadásokat hallgattunk, délelőtt és délután kisebb és nagyobb csoportos megbeszéléseken, műhelymunkán vettünk részt. Beszélgettünk elhívásról, elköteleződésről, könyörületről és bátorságról egyaránt. A komoly témák feldolgozása mellett kikapcsolódásra is jutott idő: jó alkalmat nyújtottak a közös étkezések, a vajtai Zichy-kastély hatalmas parkjában pedig a közös játék, sport, séta.

Esténként iskolánként gyűltünk össze, hogy a nap élményeit, tapasztalatait megosszuk egymással, és előkészítsük akciótervünket, amit a konferencián hallottak alapján kellett saját iskolánk igényeire szabnunk. Mivel a konferencia munkanyelve angol, a záróeseményen angolul kellett a tervünket is prezentálnia diákjainknak.

Fáradtan, de lelkiekben feltöltődve érkeztünk haza. Reméljük, hogy nemcsak a konferencia jó hangulata és a keresztény közösség élménye marad velünk, hanem közösen kigondolt terveinket is meg tudjuk valósítani.