2019. 10. 17-én immár hetedik alkalommal került megrendezésre iskolánkban angol és német nyelvű országismereti vetélkedőnk, melyet a környékbeli iskolák 7. és 8. osztályosai számára szervezünk.

Az angol nyelvi vetélkedő témája az Amerikai Egyesült Államok, a német nyelvű vetélkedőé Németország – 100 Jahre Bauhaus volt. Az előbbi kategóriában 10, utóbbiban 9 csapat versengett egymással. A háromfős csapatok felkészültségét változatos feladatok tették próbára: a hagyományos tesztek mellett internetes kvíz, kreatív feladat is volt.

Versenyünket megtisztelte jelenlétével Czeiszing Miklós, a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviselője, aki nemcsak a verseny lebonyolításában segítette a zsűrit, de értékes ajándékokat is hozott a német nyelvi verseny résztvevői számára.

A német nyelvű vetélkedőn 1. és 2. helyen is a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola csapatai végeztek, a 3. helyet a Sztehlo Gábor Evangélikus Általános Iskola szerezte meg.
Az angol nyelvű versenyen a Bókay Árpád Általános Iskola csapata diadalmaskodott, a 2. helyen a Kandó Téri Általános Iskola Ladies of the cake csapata végzett, míg a 3. helyen a Janikovszky Éva Általános Iskola csapata.

Gratulálunk a csapatoknak és köszönjük minden kollégának a színvonalas felkészítést!