Tájékoztató a központi írásbeli felvételi vizsgáról

2021.01.23. szombat 10 óra

Ezen a napon intézményünk két főbejáratán fogjuk a felvételiző diákokat beengedni. A vizsgabehívón megtalálható a terem, amelyikben a diák a felvételit írja.
Kérjük, ezt minden diák hozza magával!
A gimnáziummal szemben állva a Főbejárat 1. a jobb oldali, a Főbejárat 2. pedig a bal oldali ajtó lesz.

 

Tisztelt Szülők, kedves felvételiző nyolcadik osztályosok!

Hamarosan elérkezik a központi írásbeli felvételi ideje, ezért szeretnénk tájékoztatni Önöket a vizsga legfontosabb tudnivalóiról.

Az írásbeli felvételi vizsga napján iskolánk kapui 9 órakor nyílnak meg a diákok előtt. Az érkezés legkésőbbi időpontja 9 óra 45 perc.

A vizsgázók 10 órakor kezdik és 11 óra 45 perckor, illetve időhosszabbítás esetén 12 óra 15 perckor fejezik be a munkát.

Kérjük, hogy a felvételizők hozzanak magukkal személyazonosításra alkalmas fényképes igazolványt (személyi igazolvány, diákigazolvány, útlevél), a vizsgabehívót, amelyet az általános iskolába küldtünk el, valamint a feladatlapok kitöltéséhez tollat!

Számológépet csak azok a tanulók használhatnak, akik számára azt – szakértői vélemény alapján – intézményünk előzetesen engedélyezte (ezen határozatokat a héten emailben juttatjuk el a szülők által megadott emailcímre). Kérjük, hogy az érintett tanulók feltétlenül hozzanak magukkal számológépet!

A járványügyi intézkedések értelmében kérjük a felvételiző diákokat, hogy kerüljék a csoportosulást, viseljenek az orrot és a szájat eltakaró arcmaszkot, és az esetleges várakozás során is tartsák be a legalább 1,5 méteres szociális védőtávolságot. Az épületbe lépéskor a kezet fertőtleníteni kell. Kérjük a vizsgázókat, hogy kézfertőtlenítés után haladéktalanul keressék meg a számukra kijelölt termet, és ott várakozzanak a vizsga kezdetére.

A vizsga alatt a fertőzés terjedésének elkerülése érdekében a maszk használata mindenki számára kötelező. A teremből a szünet alatt kizárólag a mosdóba lehet kimenni.

Köszönjük az együttműködést!

 

A feladatlapok megtekintésére 2021. január 29-én, pénteken 8-16 óra között van lehetőség a gimnázium épületében. Felhívjuk figyelmüket, hogy adatvédelmi okokból a feladatlapokat csak a felvételiző és szülője tekintheti meg. A megtekintés folyamatát és biztonságát elősegítendő, kérjük, hogy a vizsgázó a vizsgadolgozatot laponként fényképezze le, és utána hagyja el a megtekintés helyszínét.

Az értékelő lapokat 2021. február 4-5-én email-ben továbbítjuk az általános iskolákba.

 Szeretettel várjuk a felvételiző diákokat, sikeres felkészülést és eredményes vizsgát kívánunk!

 

Erős vár a mi Istenünk!

Budapest, 2021.01.11. 

Vicziánné Salla Ildikó

intézményvezető